Събота, 12 Юни 2021
    
Бургас

На опашка за ваксина: Част от бургазлии ще чакат „Пфайзер“ и „Модерна“

  12.03.2021 14:24  
На опашка за ваксина: Част от бургазлии ще чакат „Пфайзер“ и „Модерна“

Георги РУСИНОВ

Михаил КОЛЕВ

 

Част от бургазлии се отказаха от днешните си регистрации за ваксина, видя екип на „Черноморски фар“. Около двадесетина души чакаха на опашка пред ваксинационния кабинет на РЗИ-Бургас. Някои от тях минаха по реда си и коментираха, че целият процес става много бързо.

Служител на РЗИ-Бургас излезе и обясни на чакащите, че днес с „Пфайзер“ се ваксинират единствено служители от съдебната власт, както и такива, които са за втора игла.

Заради липсата на РНК ваксини обаче някои хора напуснаха опашката. Кметът Димитър Николов по-рано днес коментира пред медии, че до дни се очаква тяхната доставка. Първите дни на хората записали се чрез онлайн регистъра ще се предлага ваксината на „Астра Зенека“. Най-вероятно обаче до пристигане на ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“ ваксиниране изобщо няма да има, тъй като министър-председателят Бойко Борисов днес забрани ваксинацията с „Астра Зенека“ докато Европейската здравна комисия не излезе със становище безопасна ли е.

В Пловдив здравният министър обясни, че се проверява случай, в който жена е починала няколко часа след ваксинация с „Астра Зенека“. Към момента не се посочва, че ваксинацията е причина за кончината на жената.

Иван Димитров е един от тези, който се е записал за ваксиниране с РНК ваксина. Предпочитанията му са за „Пфайзер“. Днес го откриваме на опашка пред РЗИ-Бургас, където изчакваше съпругата си, която се ваксинира по списък.

„Сега разбрах, че още няма РНК ваксини в Бургас. Ще видим тези дни дали ще получат доставка. Предпочитам да се ваксинирам с „Пфайзер“. Колебая се още какво ще правя, ако дойде реда ми и няма още РНК ваксина. Но сигурно ще се ваксинирам, като гледам как скача броят на заразените. Имам вече и доста познати, които са заразени или го изкараха“, заяви той пред екипа ни.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката:Проф. Севдалина Турманова: „Лабораториите” на политиката и на науката работят по сходни правила
  12.03.2021 17:28      

В съвременния свят разделението между мъжки и женски професии все повече се размива,