Петък, 11 Юни 2021
    
Избори 2021

ГЕРБ откри традиционната си приемна до Часовника

  12.03.2021 14:20  
ГЕРБ откри традиционната си приемна до Часовника

ГЕРБ откри предизборната си приемна, която  по традиция се намира до часовника в центъра на Бургас.

Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Бургас, Любен Дилов, и останалите кандидати за народни представители дадоха старт.На събитието присъства и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов. Събитието премина при спазване на всички противоепидемични мерки.

Всеки ден в рамките на  предизборната кампания, гражданите ще могат да се срещнат с кандидатите за депутати на това място и да поставят своите въпроси или да дават своите идеи. Отбилите се там ще могат да  научат  националните приоритети на партията, както и да се запознаят с акценти  от регионалната програма.

Пред медиите и насъбралите се граждани кандидатът за народен представител от коалицията ГЕРБ – СДС Ивелина Василева подчерта, че от ГЕРБ разчитат на личните срещи с хората, за да чуят мнението им за политиката, която се води, за идеите за бъдещото развитие на региона. „За нас е изключително ценно, че в този формат имаме възможност да общуваме пряко с хората. За жалост в пандемичната обстановка по-труден е контактът, но пък откритата приемна ни дава възможност. Както винаги досега залагаме на конкретни ангажименти, които поемаме пред нашите съграждани. Гордеем се с това, че до този момент не сме ги подвели и всяка една регионална програма, която сме представяли пред тях във всички кампании до сега е изпълнена на 100%. Сега основният фокус е здравето на всички българи, приоритет са мерките, които да се предприемат в сферата на здравеопазването. Образованието продължава да бъде също приоритет.

И инвестициите ще продължават, затова учителите да бъдат мотивирани и учениците да се чувстват добре в една комфортна среда с най-модерното оборудване. Що се отнася до регионалните ангажименти – това е да се реализират четирилентовите пътища до центровете на общините в Бургаска област.

Освен това нашата идея за изграждането на детска университетска болница в Бургас, е в развитие. Това ще бъде първата модерна университетска болница. Другото, което за нас е изключително важно – е продължаването на програмата за саниране. Поемаме ангажимент за рестарт на програмата за саниране, която ще се разгърне не само за многофамилните, но и за еднофамилните сгради.

Не искам да пропусна и привличането на нови инвеститори чрез развитието на индустриални зони, надграждане на постигнатото до сега. Винаги с мисъл за околната среда – привличане на производствени предприятия за чисти производства. Инвестиции за по-чисто Черно море. Вече имаме зелена светлина и за старт на най-големият в страната проект за модернизация на В и К мрежата на територията на област Бургас. Вече започнаха тръжните процедури“, коментира приоритетите Ивелина Василева.

Проф. Севдалина Турманова, която също е кандидат за народен представител коментира, че кампанията върви нормално. От ГЕРБ категорично са заложили на позитивизма. „Гражданите освен че изслушват отчитане на направеното до сега, отправят към нас и конкретни критики, конкретни послания за следващия управленски период. Освен приемната на открито, която откриваме тук до Часовника ще се постараем да имаме такива във всички общини на територията на област Бургас. Ще разкрием такава приемна в най-големият комплекс „Меден рудник“, както и в другите комплекси на града. Наред с националните приоритети ние въвеждаме и регионалните.

Бих искала само да добавя, че ще продължим инвестициите във висшето образование и издигане имиджа на Бургас като академичен град. Наша цел ще бъде развитието на най-новия факултет – медицинският, който отвори врати и неговото укрепване. Възможността за обучение и на чуждестранни студенти, със  възможност за разкриване и на други специалности.

Ще се борим затова големите университети да имат възможност да откриват филиали, селективно и с преференция в региони, които се развиват и имат нужда от нови специалности. Например както вчера бе представена новата специалност в НХА, пряко свързана с региона. Изключителен акцент в  програмата ни е по-чисто море – има голям проект между България и Турция, който се реализира в момента между партньорските университети в Одрин и университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Основна цел ще бъде запазването и оценката на замърсяването на Черно море, конкретно на Бургаския залив и  съответно надолу към Босфора с пластмаси. Ще акцентираме върху политики на ангажираност на всички граждани, на всички целеви групи като учащи и студенти с повишаване знанията за този вид замърсяване и затова как можем да стимулираме местния бизнес и рибарските групи да променят поведението си спрямо този вид замърсители.

Кандидатът за депутат от Поморие Ася Пеева коментира, че исканията на поморийци се препокриват с тези на регионално и национално ниво като цяло. „Желанието на поморийци е за по-добра спортна инфраструктура – да има такава и в малките населени места, не само в областните центрове. Обезлюдяването на малките градове и концентрацията на населението в по-големите градове  е проблем. Разширяване на образователната инфраструктура- доизграждане и разширяване на детски градини и училища също е като искане на жителите, тъй като колкото и мотивирани да са преподавателите и учениците, ако нямат съвременна среда за обучение и добре оборудвани кабинети и нови методи и средства за обучение ефектът няма да е достатъчен. Това което се спомена за чисто море, за чиста природа, осигуряване повече полети до Бургас в подкрепа на туристическия бранш, дигитализация на услугите, с цел лесен достъп до административни услуги – това са нещата, които поморийци очертаха като свои искания“ обобщи Пеева.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката:Проф. Севдалина Турманова: „Лабораториите” на политиката и на науката работят по сходни правила
  12.03.2021 17:28      

В съвременния свят разделението между мъжки и женски професии все повече се размива,