Вторник, 28 Дек 2021
    
Несебър

Областният управител изпрати в Министерски съвет документите от референдума в Обзор

  10.03.2021 10:41  
 Областният управител  изпрати в Министерски съвет  документите от референдума в Обзор

Дона МИТЕВА

Юристите на Областна управа  - Бургас прегледаха документацията по провеждането на референдума в Обзор. Въпросът, на който отговаряха жителите на крайморския град и още шест села бе: „Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор“.

Експертите не са открили нарушения при организирането и провеждането на референдума и затова вчера документацията е изпратена в Министерски съвет. По последни данни не е имало и постъпили обжалвания в Общинската избирателна комисия, което е още една предпоставка да бъдат придвижени документите в рамките на законовия срок на по- висша инстанция.

Областният управител Вълчо Чолаков е получил и писмото от жителите на село Баня и съседните Козница и Паницово, които събраха над 200 подписа в подкрепа на това, че искат да останат в рамките на Община Несебър, и че не желаят да са част от новообразуваната община Обзор, ако такава се създаде. Писмото също е приложено в комплекта документи, изпратени към МС.

„Писмото на жителите на село Баня и съседните села не сигнализира за нарушения. По-скоро то изразява желанието на тези хора да не са част от новата община, ако се създаде такава“, е коментарът на юристите от областната администрация. Те обясняват също, че по закон Областна управа не  е страна. Министерски съвет, МРРБ дават свое становище, а президентът е институцията, която издава указ за създаването на нова община.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов