Неделя, 13 Юни 2021
    
Бизнес

Ангел Божидаров, собственик на семеен хотел: С 25-30% спаднаха нощувките в семейните хотели

  09.03.2021 12:22  
Ангел Божидаров, собственик на семеен хотел: С 25-30% спаднаха нощувките в семейните хотели

„На юг от Бургас около 25 -30 % паднаха нощувките в семейните хотели и къщи за гости заради това, че сезонът тръгна много късно. Пак бяхме пълни, но късно започна това. Сезонът  се усети към 10 -15 юли. Хотелът ми обикновено се напълваше около 15 юни предни години. Миналата година – месец по-късно. От там идва и спада на нощувките и по-малкото данък, който привеждаме“, коментира Божидаров.

Той е оптимистично настроен за сезон 2021. „Това ще е най-силният сезон от както се помни туризма в България. Най-важната причина за това е, че на хората им омръзна да са затворени. Другата причина е, че кризата започва да се овладява – има преболедували с антитела, има ваксинирани. И не на  последно място, опирайки се на опита от миналото лято – вирусът ще забави действието си“, предвижда хотелиерът.

Във връзка с начините на пътуване в Европейския съюз Божидаров предлага на демократичен принцип – всеки гражданин да избира да пътува с ваксинационен паспорт, или PSR – тест или документ за антитела. Към това може и да се добавят и бързите антигенни тестове.

„С удоволствие плащам по 40 стотинки на човек за вечер в Черноморец. Нямам нищо против сезонът ми да не е три, а шест месеца и да платя не както миналата година 400 лева,  а 800 лв. С кеф ще ги платя, защото ще имам по-големи приходи“, заключи Божидаров.

Дали предсказанията на хотелиера ще се сбъднат – ще стане ясно на есен или догодина, когато започне да се отчита тазгодишните приходи от туристическия данък.

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката: Проф. Юлия Йоргова-Интелигентните хора могат да работят успешно в екип без да се делят по пол
  14.03.2021 14:01      

Проф. Юлия Йоргова-Форд е три мандата общински съветник преди години, сега  тя с