Четвъртък, 10 Юни 2021
    
Бургас

Математическата гимназия отбеляза половин век

  08.03.2021 11:47  
Математическата гимназия отбеляза половин век

50 годишен юбилей отбеляза едно от емблематичните училища на Бургас - Природоматематическата гимназия „Академик Никола Обрешков“. На 27 май 1972 година със заповед на Министерството на народната просвета в град Бургас е открита Математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“.

Гимназия, която достойно носи името на академик Никола Обрешков – забележителен математик, плодотворен учен с международно признание и с огромен принос към развитието на математическите науки, се казва на сайта на прочутото бургаско училище.

В половинвековното си съществуване гимназията обединява хиляди хора – учители, служители, ученици, техните родители, и създава общност, обвързана с позитивното и съзидателно стремление да се пази и защитава името на училището. Трудно, дори невъзможно е да се изброят  многобройните национални и международни успехи на възпитаниците на гимназията за периода на половинвековното й съществувание. За сметка на

„През този половин век, стотици будни бургаски умове завоюваха невероятни успехи на световни състезания и олимпиади, накараха ни да се гордеем и да се радваме с тях.

И зад тези завоювани успехи стоят не само талант, но и огромен труд на учителите и учениците. И скромност, далеч от блясъка на лесните победи.

Честит празник на всички бивши и настоящи възпитаници и учители на бургаската математическа гимназия!

Вие сте престиж за Бургас!“, казва кметът Димитър Николов в поздравлението си към екипа на училището.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
 Ламбро Попов: Завеждането на дела за липса на технически паспорт ще създаде опасен прецедент
  09.03.2021 10:38      

  Ламбро Попов е секретар на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна