Неделя, 26 Дек 2021
    
Избори 2021 Средец

Наплив за депутати от Средец

  07.03.2021 19:24  
Наплив за депутати от Средец

Интересна ситуация се наблюдава в община Средец преди парламентарните избори. Четирима души участват в листите на партии за район Бургас, които ще вземат участие във вота на 4 април. За сравнение, когато избирахме сегашния парламент през март 2017, от община Средец само един човек беше кандидат за депутат. Това бе Величка Тодорова от редиците на „Атака“. Сега националистическата партия отново има свой човек от странджанския град в листата си. В нея под номер 6 е Алекси Алексиев, който е лидерът на формацията в Средец, а по професия е инструктор.

В друга патриотична партия, тази на НФСБ, също фигурира човек от Средецко и това е Валери Ангелов. Младият кадър, който е първи мандат общински съветник и работи в Медицински център в Бургас, е син на известната бивша кметица на село Дебелт Иванка Ангелова. Местни се шегуват, че той буквално е закърмен с политика и в тяхното семейство тя се предавала по наследство. Ангелов е поставен под номер 13.

Забелязва се в национален мащаб, че пандемичната обстановка, която ни мъчи вече една година, изкара в кандидатдепутатските листи и много личности от здравеопазването. Директорът на „Спешна помощ“ в Средец и общински съветник д-р Светла Джермова, подобно на Валери Ангелов, също е позиционирана на 13-а позиция, но в листата на ВМРО/СЕК.

В борбата за депутатско място се включва и каращият първи мандат като кмет на село Дебелт Ангел Ников. Колоездачът и веган бе част от „Възраждане“, но след скандалите там Ников последва Владимир Павлов и останалите отцепници. Затова сега се той явява от „Ние, гражданите“, като му е отредено престижното четвърто място.

Тясно свързани с община Средец са и други две разпознаваеми имена, които ще  са част от изборите на 4 април. Те обаче са родом от Бургас. Това са зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, кандидат, чиито корени са от село Момина църква, и Георги Манев, който развива бизнес в сферата на хотелиерството и ресторантьорството в Средецко. Станков е пети в листата на ГЕРБ, докато Манев заема второ в новосформираната коалиция ВМРО/СЕК.

Местни хора от политическите среди коментират, че досега никога не е имало толкова желаещи фигури от община Средец, които да участват на парламентарни избори. Как ще се представят въпросните четирима и ще има ли депутати от Средецко, ще стане ясно на 4 април, когато ще излезем да дадем своя вот.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може