Петък, 04 Юни 2021
    
Спорт

Цанко Цанков призова за оставка на ръководството в родното плуване

  04.03.2021 16:35  
Цанко Цанков призова за оставка на ръководството в родното плуване

Скандалът с хванатите с допинг български плувци продължава да не стихва. Миналата седмица трима национални състезатели дадоха положителни проби за употреба на стонозолол . Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов получиха сериозна подкрепа от хора в плувните среди на България. Сред тях бе и световният рекордьор Цанко Цанков, който изказа личната си позиция на своята страница в социалната мрежа. Ето какво написа бургазлията навръх 3 март по повод разразилия се скандал:

Следя отблизо развитието на допинг скандала, който вече от близо седмица тресе нашия спорт. Трите положителни проби на състезатели от българския национален отбор, хвърлят тежко и голямо петно върху българското плуване.
Веднага след оповестяването на положителните резултати, аз очаквах бързи и решителни действия и поемане на отговорност от страна на ръководството на Българската Федерация по плувни спортове, треньорския и медицински щаб, които се изразяват в незабавно подаване на оставки и оттегляне от заеманите длъжности. Въпреки това, всички станахме свидетели на опитите на ръководството и на Главния треньор да бъде хвърлена цялата вина за случилото се на състезателите, както и избягването на каквато и да е отговорност.

Така или иначе, бяха засегнати въпросите за морала, за методите и средствата, които се използват от много години в Националния отбор, и които са ми много добре известни, тъй като съм бил част от тази система.
Подкрепям казаното от Екатерина Аврамова, с която сме тренирали заедно през този период и поздравявам Нина Рангелова, Антъни Иванов, както и Диана Петкова за смелостта да споделят техните позиции.
Именно на днешния ден трябва да си спомним, че Свободата и просперитета не идват даром - за тях трябва да се воюва!

Призовавам ръководството на Българската Федерация по плувни спортове, заедно с Главния треньор - г-н Кристиян Минковски и доктора на Националния отбор да поемат цялата отговорност и да се оттеглят от заеманите длъжности. Дошло е времето Българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора, които милеят за неговото развитие и поставят националните ни цели и интереси над личното си его!

Призовавам и мисля, че е крайно време, другите отговорни фактори, както и многобройните плувни клубове, които представляват плувната общност в страната, категорично да вземат отношение по този въпрос.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на