Неделя, 06 Юни 2021
    
Бизнес

Туристически организации действат съвместно по Черноморието

  02.03.2021 15:26  
Туристически организации действат съвместно по Черноморието

В Поморие и Варна се проведоха неформални работни срещи, целящи обединяване усилията на Черноморските неправителствени организации за единна позиция и предложения за правилно провеждане на лято 2021, както и за бъдещи проекти в областта на туризма.

Желание за съвместни координирани действия са заявили: Бургаска регионална туристическа камара, Варненска туристическа камара, Национално сдружение случаен превоз, Българска асоциация на туристическите агенции,  Югоизточен съюз на екскурзоводите, Варненска асоциация на туристическите агенции,  Сдружение на туроператорите и туристическите агенции в Поморие, Туристическа камара Приморско, Съюз на собствениците в Слънчев бряг, Асоциация на българските Черноморски общини, Международен клъстър Черноморска кухня, Алианс на туризма в югоизточния район. Всички са готови да предоставят своя опит и експертиза за удължаване на летния сезон, създаването на квалифицирани кадри в туризма и предлагането на качествен туристически продукт по българското Черноморие. Това информира информация, разпратена до медиите.

Всяка една от Черноморските неправителствени организации ще поставя своето лого под писмо, в което е припознала искания, мерки, проекти и се ангажира с конкретни действия. Черноморските неправителствени организации остават отворени за присъединяване на колеги, които са позиционирани по Черноморието или имат представителства, уточняват от бранша. 

Ще  се работи  в насока подпомагане на общата кауза - съхраняване, опазване и модернизиране качеството на черноморския туристическия продукт, а също така симбиозата в работата  между образование, бизнес  неправителствени организации, защото, както гласи логото:„Нашето Черноморие е важно за всички“.

Беше изпратено първото писмо за спешни и неотложни мерки за успешния старта на лято 2021г.

Организациите поставиха акцент върху три основни момента:  Приоритетно откриване на зелени коридори;     Мораториум на чл. 234 г Наказателния кодекс, за който от месеци се разяснява какъв огромен проблем ще предизвика приетото изменение. Невъзможността транспортните фирми да лицензират определен тип превозни средства /8+1/ и липсата на разрешителен режим за същите ще създаде хаос в предстоящият сезон. Входящият туризъм остава затворен, ако не се реши въпросът със сертификат за ваксинация, сертификат за антитела на преболедувалите или PCR. Черноморските неправителствени организации застават зад предложението на Министъра на туризма за бързи антигенни тестове. 

Лого под писмото поставиха седем от най-големите неправителствени организации по Черноморието. Това са: Бургаска регионална туристическа камара; Варненска туристическа камара; Съюз на собствениците на Слънчев бряг; Варненска асоциация на туристическите агенции; Туристическа камара Приморско; Национално сдружение Случаен превоз; Югоизточен съюз на екскурзоводите.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на