Събота, 29 Май 2021
    
Избори 2021

Валери Симеонов води листата на НФСБ и Воля в Бургас

  28.02.2021 12:52  
Валери Симеонов води листата на НФСБ и Воля в Бургас

Любопитни имена се виждат в нея

Силвия Шатърова

 

Лидерът на НФСБ -Валери Симеонов повежда листата на формацията НФСБ и Воля в Бургас на предстоящия вот на 4 април. Днес зам.-председателят на Народното събрание заедно с партньорите им от Воля регистриха листата в Районна избирателна комисия-Бургас.

Двете формации се обединиха в последния момент на изтичащия парламент, след като ВМРО реши да се яви самостоятелно на изборите. А по-късно  заяви, че ще се коалират със СЕК.

„Амбициите ни са да присъстваме в Народното събрание с по-голяма група. Двете формации сме партии на реалните резултати, а не на приказките. За съжаление в България преобладават втората група. За следващите четири години ще приложим икономическия патритизъм на дело, този, който повишава доходите. Ние сме единствените партии, които реално постигнаха повишение на доходите, борихме се с олигархията“, изтъкна Симеонов.  Той се изказа ласкаво за бившите си колеги от формацията Обединени патриоти -ВМРО и СЕК, който ще се явят на тези избори заедно. „Дай боже повече патриоти  да влязат в Народното събрание. Политическият плурализъм и Конституцията дават право за обединяване на всякакъв вид фирмации. Така са решили, заяви Симеонов. Той нападна обаче новите формации-Изправи се! Мутри вън! и Има такъв народ“. „Скептичм съм до колко такива формации представляват българския народ и за какво. Ние сме прагматични партии и сме доказали какво можем да правим. Няма да коментирам партии, които не са се доказали, едната върви след бивша омбудсманка, а другите покрай един чалга водещ . 50% от тези, които подкрепят чалгаря са ниско грамотни цигани“, заяви още Симеонов.

 

В листата попадат интересни и познати лица, участвали в други предишни формати-като адвокат Момчил Момчилов, Радослав Петков, който беше в БСП  в предишния Общински съвет. Втори е шефът на РДНСК -Бургас-Милен Ненчев.

Ето и първите петима

Валери Симеонов
Милен Ненчев
Момчил Момчилов
Радослав Петков
Боян Дяков


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник