Сряда, 26 Май 2021
    
Бургас Общество

Бургаският депутат Ивелина Василева участва във форум с лидерите на Европа

  23.02.2021 14:30  
Бургаският депутат Ивелина Василева участва във форум с лидерите на Европа

Българското правителство работи активно по националния План за възстановяване и устойчивост, втората му ревизия е публикувана и е в процес на обсъждане с Европейската комисия. Това каза председателят на парламентарната Комисия по околната среда и водите Ивелина Василева при участието си в интерпарламентарна конференция, част от Европейската парламентарна седмица.

Във форума участие взеха председателят на ЕП Давид Сасоли, председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, председателят на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. В изказването си, в рамките на дискусионен панел, посветен на Механизма за възстановяване и устойчивост и Европейския зелен пакт, Василева подчерта, че времето е от ключово значение. Тя изрази надежда процесът на оценка от страна на ЕК да приключи възможно най-скоро. Ивелина Василева посочи, че 47% от мерките в националния План са насочени към зеления преход, а стълб „Зелена България“ включва реформи в три ключови сектора - нисковъглеродна икономика, биоразнообразие и устойчиво селско стопанство.

На практика обаче „зелената линия“ минава през всички политики и области на социално-икономическия живот, които засяга Планът, предвидени са мерки и реформи, които пряко допринасят за климатичната неутралност, кръговата икономика, подобряването на качеството на въздуха и управлението на водите, каза народният представител от ГЕРБ.

В рамките на същия панел заместник-председателят на ЕК, отговарящ за Европейския зелен пакт, Франс Тимерманс каза, че всеки от националните планове допринася за зелената трансформация на ЕС и посочи, че някои от страните вече са готови. Той подчерта значението на решенията, които държавите вземат и инвестициите, които правят, за качеството на европейското възстановяване и за бъдещите поколения, защото „няма ваксина за промените в климата и загубата на биоразнообразие“.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник