Сряда, 26 Май 2021
    
Бургас

ВиК-Бургас внася инвестиционната си програма до края на март

  21.02.2021 16:13  
ВиК-Бургас внася инвестиционната си програма до края на март

Георги РУСИНОВ

 

ВиК-Бургас ще внесе инвестиционната си програма за областта до края на март. Това заяви по време на Комисията по икономика заместник-кметът по строителство инж. Чанка Коралска. Георги Маринчев попита дали има яснота кога водоразпределителното дружество ще ремонтира подземната инфраструктура по редица бургаски улици.

„Имаме отговор от областния управител, че ще свика в първия удобен момент ВиК-асоциацията. Изчаква се дружеството да внесе подробната си инвестиционна програма, което трябва да стане до края на март. През април ще разберем какво предвиждат за Бургас и дали ще има нужда да настояваме за ремонти на нашите улици. Но ВиК-Бургас все пак обслужва и останалите общини в областта. Важно е да знаем ще подменят ли инфраструктура в Бургас, за да можем след това ние като администрация да започнем надземните ремонти на улиците“, заяви Коралска.

В същата комисия Константин Бачийски коментира искания за ремонти на улици в Българово и попита дали има предвидени за там средства. Отговорено му бе, че чак след като се приеме бюджета, средствата за ремонти се разпределят, като тези с най-голяма необходимост са приоритетни.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник