Понеделник, 27 Дек 2021
    
Средец

В Средец сведоха глава пред подвига на Левски

  19.02.2021 13:44  
В Средец сведоха глава пред подвига на Левски

Михаил КОЛЕВ

 

148 години от гибелта на Васил Левски бяха отбелязани в Средец. Пред паметника на загиналите във войните, ученическият гвардейски отряд от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ поднесе венец и преклони глава пред саможертвата на националния герой.

Макар и в условия на пандемия всички детски градини на територията на общината почетоха днешната дата. Всяка група бе изготвила стихотворения и песни, посветени на революционера, които ще бъдат качени като видеоклип в социалните мрежи. Имаше и направени „паметници“ от хартия с лика на Апостола, а в някои от детските градини бе представена и биографията на Васил Левски.

„Много е важно да научим децата на родолюбие и да тачат националните герои. Идеята ни е, че дори и в пандемична обстановка, не трябва да се изоставя с обучението, а да се намери начин да се приобщим към новото нормално. COVID-19 е страшен като болест, но работният процес и научаването на нови неща не трябва да спират“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Величка Пенчева от община Средец.

Тя добави, че детските градини в общината успяват да се приспособят в новата работна среда, като винаги намират начини да отбележат събития, така както бе и през декември миналата година. Тогава забавачниците в Средец изготвиха празнични видеоклипове за Коледа. Сега през март отново предстои празниците да бъдат отбелязани от малчуганите в Средецко.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл