Понеделник, 24 Май 2021
    
Бургас

Районен съдия изнесе лекция пред ученици

  18.02.2021 18:26  
Районен съдия изнесе лекция пред ученици

Районният съдия Евгени Узунов посети единадесетокласници от Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ и изнесе лекция за гражданското общество и правораздаването. Визитата е част от Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Магистрати от Окръжен съд – Бургас и Районен съд – Бургас ще изнасят съвместно беседи по правни теми пред ученици от 11 клас изучаващи предмета „Гражданско образование“, до края на учебната годината.

Срещата между съдията и младите хора премина като дискусия по гражданско-правни въпроси. Лекторът говори за разделението на властите в Република България, част от което диференциране е и съдебната власт. Учениците беседваха за механизмите за защита на правата ни като граждани и противодействието на потъпкването на законите. „Съдът е институция, която работи за установяването на справедливостта“, коментира съдия Узунов и допълни, че за него е чест и гордост да бъде част от правораздаващата система.

Учениците получиха като подарък малка книжка – Конституцията на Република България. Следващите уроци в ПМГ „Акд. Никола Обрешков“ ще бъдат утре, на тема „Превенция срещу употребата на наркотични вещества. Престъпления, извършвани от наркозависими лица“.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник