Събота, 29 Май 2021
    
Крими

Прокуратурата за подпорната стена: Това е незаконен строеж и трябва да бъде премахнат

  18.02.2021 15:07  
Прокуратурата за подпорната стена: Това е незаконен строеж и трябва да бъде премахнат

Георги РУСИНОВ

 

Окръжна прокуратура – Бургас е категорична, че подпорната стена на Алепу е незаконна и трябва да бъде премахната. Това заяви пред медии прокурор Христо Колев. С днешно решение на Административен съд – Бургас по жалба на държавното обвинение бе отменено разрешението за строеж.

Прокурор Колев обясни, че нарушенията са две. Няма възложител, който е представил документите за одобряване на строителното разрешение. Самите документи, които са входирани в цялата административна преписка липсват при заявяването на разрешението, което Прокуратурата атакува.

Така на практика по думите на прокурор Колев целият строеж, който започва след разрешението за строителство е незаконен, тъй като съдът се е произнесъл в полза на Прокуратурата.

Има 14-дневен срок, в който може да бъде атакувано решението на Административен съд – Бургас. На журналистически въпроси какво ще се случи с подпорната стена, ако хипотетично има обжалване и Върховният съд отново се произнесе в полза на обвинението, Колев заяви, че Прокуратурата не работи с хипотези.

„Към момента строителството е спряно въз основа на протеста, който сме подали. Не може да има укрепване на свлачище заедно с хотел. Този строеж е абсолютно незаконен и следва да се процедира като с всеки незаконен строеж – да бъде премахнат“, отговори все пак той.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник