Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас Общество

В областта има 260 ковид легла, 87 са свободни

  16.02.2021 11:43  
В областта има 260 ковид легла, 87 са свободни

В област Бургас се наблюдава ръст на новозаразените с коронавирус, но на този етап той е плавен.  Това стана ясно от редовното заседание на Областния кризисен щаб. За последните 14 дни са регистрирани 236 души на 100 хил. население. Броят на хоспитализираните расте в сравнение с месец януари 2021, като границите, в които се движи е 125-150 души.

Заетите болнични легла са и основен ориентир на здравните експерти за ситуацията в областта. Към днешна дата броят на хората на болнично лечение е 177 души.  Добрата новина е, че в сравнение с месеците октомври и ноември, когато се наблюдаваше пик на хоспитализирани, в момента пациентите са с по-леки симптоми и заболяването протича по- леко. Броят на болните на интензивно лечение е нисък. Днес в реанимация са 3-ма души.

Здравните специалисти успокояват, че въпреки нарастващия брой на новозаразени, лечебните заведения разполагат със свободни легла. В момента в областта има разкрити 260  Ковид легла. Свободните са 87. В зависимост от темпото на нарастване на новозаразените и нуждата от хоспитализация, броят на леглата ще се увеличава. Освен свободни легла, здравните специалисти споделят, че са заредени с лекарства.

В УМБАЛ  е изградена добра кръвна банка, в която има наличност на реконвалесцентна плазма за всички кръвни групи.  От спешната помощ в града също споделят, че натовареността им е по-малка в сравнение с последните месеци на предходната година.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може