Четвъртък, 27 Май 2021
    
Бургас

При липсата на дискотеки: Бургаски младежи плащат кеш за терен и купон

  15.02.2021 17:44  
При липсата на дискотеки: Бургаски младежи плащат кеш за терен и купон

Липсата на работещи заведения и нощни клубове и дискотеки явно оказва влияние сред младите в Бургас. До „Черноморски фар“ бе подаден сигнал за шумов терор от младежки компании. Изглежда, находчив рентиер е намерил начин да предложи терен за купони на младите като отдава апартамент в жилищна сграда за целта. По непотвърдена информация цената е 100 лева на вечер.

Така комшии са принудени да търпят шумната музика и виковете на купонджиите. Проблемът е, че най-редовно преминават часовете от 22-23:00 часа. Другото е, че в условията на пандемична обстановка компаниите са доста големи и може би нарушават забраната за събирания в затворени пространства за над 15 души.

Потърпевшите са от бургаския комплекс „Изгрев“, но пожелаха анонимност. Потърсихме бургаската полиция и Регионалната здравна инспекция с въпрос дали има подавани сигнали за подобни сценарии и от други места в града.

От пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас обясниха, че такъв вид сигнали при тях не са постъпвали. От РЗИ-Бургас конкретизираха, че преди Нова година са имали един-единствен сигнал за събиране на много хора, но когато отишли на място на проверка се оказало, че е фалшив. Предположили, че в случая става въпрос за междусъседски спорове.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник