Вторник, 18 Май 2021
    
Спорт

Подновяват преговорите за стадион „Черноморец“

  15.02.2021 11:56  
Подновяват преговорите за стадион „Черноморец“

Михаил КОЛЕВ

 

Преговорите за собствеността на стадион „Черноморец“ ще бъдат подновени тази седмица. Предстои среща между представители на работната група от Общински съвет-Бургас и кредиторите. Това обяви пред вестник „Черноморски фар“ Георги Маринчев, част от работната група и зам.-председател на Постоянната комисия по спорт към Община Бургас.

Спортното съоръжение е собственост на ПСФК-то на Митко Събев, което е обявено в несъстоятелност. Целта на сформираната работа група е стадионът отново да бъде върнат на Бургас. Инициативата бе подета през лятото на 2020 година от членовете на Постоянната спортна комисия, а до момента са проведени няколко разговора между двете страни, но поради усложнената пандемична обстановка те бяха прекъснати.

„От страна на кредиторите до момента срещаме добра воля, но това не са лесни преговори“, каза още Маринчев.

По повод скандала от миналата седмица със съблекалните на стадион „Черноморец“, когато собствениците забраниха на футболния тим да ги използва, а в последствие бе подписан договор и проблемът се реши, Маринчев, заяви, че това, което се случи, не е никак редно, а община Бургас е влязла в ролята на медиатор между страните в спора, за да изгладят те отношенията си. Появиха се призиви от ръководни хора във футболния клуб общината да вземе по-сериозни мерки по този проблем.

„От наша страна можехме само да съдействаме, но не и да взимаме каквито и да било решения, защото „Черноморец“ е частен клуб и нямаме законово основание за това. Препоръчахме на двете страни да изготвят договор за ползването на съблекалните и в крайна сметка това се случи“, каза още той.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.