Вторник, 28 Дек 2021
    
Спорт

„Черноморец“ отново ще може да си ползва съблекалните

  10.02.2021 17:55  
„Черноморец“ отново ще може да си ползва съблекалните

Михаил КОЛЕВ

 

Проблемът със съблекалните на стадион „Черноморец“ е решен. Както стана ясно, мястото, където футболистите се преобличат, заедно с други помещения в спортното съоръжение, бяха със сменени брави от хора, близки до собственика. Това се случи непосредствено преди контролната среща в събота между „акулите“ и „Хасково“. Поради тази причина играчите на двата отбора, както и съдийският състав, трябваше да използват съблекалните на юношите, намиращи се на 300 метра извън стадиона, а за да излязат на терена, преминаха между седалките на трибуните, а не през тунела, чийто достъп също бе забранен.

Подобни намерения бяха на път да се случат още преди проверката на „Черноморец“ с „Локомотив“ (Пловдив), но тогава представители на собствениците на въпросните помещения не успяха да представят договор и полиция осуети опита им.

Притесненията в ръководството на бургаския отбор бе, че проблемът можеше да остане нерешен до началото на пролетния дял в Трета югоизточна лига, който е на 20 февруари.

„Досега футболният клуб е използвал съблекалните без официален договор, а на „мъжка дума“ между двете страни“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ президентът на тима Радостин Кишишев. Той добави, че за да се стигне до тази ситуация, вината е била на футболния отбор.

„Ние бяхме виновните, за да се стигне до тук. Не успяхме да изпълним някои от поетите ни ангажименти. От наша страна нямаше изготвен договор, но сега вече има такъв“, каза още Кишишев, който не пожела да разкрие параметрите около договора.

За използването на цялата база „Черноморец“ заплаща по 5700 лева на собствениците. Радостин Кишишев допълни, че клубът изпитва затруднения в изплащането на сумата, което, по негови думи, е нормално предвид факта, че отборът разчита на частно финансиране.

Той се надява Община Бургас да вземе по-конкретни и акуратни мерки за връщането на стадиона в общинска собственост, тъй като съоръжението е един от символите на града.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов