Вторник, 11 Май 2021
    
Избори 2021

Мая Манолова: Логично е Живко Табаков да води листата на Изправи се. БГ в Бургас

  09.02.2021 15:43  
Мая Манолова: Логично е Живко Табаков да води листата  на Изправи се. БГ в Бургас

 

Силвия Шатърова

„Съвсем логично е Живко Табаков да води листата на „Изправи се!Мутри вън!“ в Бургас заяви лидерът на Гражданската платформа  Мая Манолова, която днес се срещна с активисти в морския град. Бъдещата листа за парламентарния вот през април ще бъде изградена от 70 граждански лица и 30 процента партийни членове. Живко Табаков е областният координатор на платформата. До дни ще станат ясни хората в листата за Бургаска област.

Днес бяха представени и общинските координатори на платформата. Общински председател в Бургас е Габриела Гоцкова, в Созопол-Цветелин Георгиев, за Приморско-Здравко Стоянов, в Поморие-Ангелина Мерджанова, за Несъбър Даниел Костадинов, За Айтос-Красимир Петров. Това се утвърдените общински лидери.
На предстоящите избори „Изправи се.БГ“ ще имат паралелно преброяване и граждански контрол върху изборния процес във всяка една секция, застъпници ще следят за начина на гласуване, броенето на гласове, които ще бъдат предавани на живо в социалните мрежи.  „Ще бъдем готови с реултатите много преди Михаил Константинов", каза още  Манолав като допълни че точно "Информационно обслужване" нагласява  резултатите.

Идеята да се явят на избори е да премахне  „модела Борисов“ и начина по който се разпредялат парите от Европа, които се очаква в следващите години да са близо 60 млрд. лева, 30 млрд от фонда за възстановяне и развитие и 30 от европейски програми. „Амбицията ни е тези пари да отидат за модернизация на икономиката, а не при приятелския кръг на Борисов“, заяви още Манолова. Новото обеденение ще разчита на типична кампания -среща с хора навън и при спазване на мерките, а не само на медийна кампания и през социалните мрежи.

"Ще се представим достойно на тези избори“, категоричен бе от своя страна областния координатор на платформата Живко Табаков.

Днес обединението се регистрира в ЦИК. Ясни са партиите в него, това са ДБГ, Движение 21 и ЕНП.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.