Сряда, 12 Май 2021
    
Култура

Бургаско дарование с поредна награда от международен конкурс

  08.02.2021 12:19  
Бургаско дарование с поредна награда от международен конкурс

След поредицата от първи награди, които пианистката Мартина Табакова завоюва в края на 2020г. от престижни музикални конкурси в Русия и Франция (Международен конкурс за млади изпълнители - Москва и Международен конкурс "Леополд Белан" - Париж)   тя бе отличена и в конкурса "Rudolf Bashair" в Санкт-Петербург, съвместно с цигуларката Зорница Иларионова. Сред конкуренция и участници от цял свят, двете изпълнителки грабнаха втора награда в категория "Камерна музика".

През изминалата година дуото спечели и престижната награда "Музикант на годината" в категория "Ансамбъл на годината" на Българското национално радио. В историята като носители на приза са останали имената на Райна Кабаиванска, Минчо Минчев, Виктор Чучков, Емил Табаков и много други изключителни музиканти.

Младата изпълнителка се изявява и като виртуозен пианист и като вокален изпълнител.  В тези два образа влиза в наскоро създадения от нея проект "Триптих за пиано, арфа и глас", подкрепен от Национален фонд "Култура". В него тя си партнира с още двама талантливи бургазлии -  арфистката Лора Паносян и видеооператора Иво Вартанян. Съвсем скоро предстои промоцията на втория клип от продукцията, заснет сред красотата на Родопите.

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.