Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас

Рекордно количество боклук събраха край Бургаско езеро

  07.02.2021 17:47  
Рекордно количество боклук събраха край Бургаско езеро

Общо 170 чувала боклук и 97 автомобилни гуми бяха събрани в рамките на 2 часа. Световния ден на влажните зони беше отбелязан от Сдружение на риболовците “Бургаски езера” и съмишленици с мащабна акция по почистване на еко зоните на езеро Вая днес.

Еко зоните, които са добре познати на риболовците от Бургас, са успели да акумулират множество отпадъци, които бяха събрани днес от общо 75 участници, в това число членове на Сдружение “Бургаски езера” заедно с членове на онлайн групата “Риболов край Бургас”, Академия по бойни изкуства “Hikari”, ОЗБГ и граждани.

В събитието се включи и целият екип на МИРГ “Бургас-Камено”, водени от Председателя на УС и общински съветник от групата на СЕК - Кирил Начев, като последният организира извозването на значителното количество отпадъци до близкото депо.

Повечето участници бяха дошли заедно с децата си, които се включиха наравно с възрастните в събирането на рекордното количество боклук. Организаторите изказват благодарност на всички, които се включиха в днешната акция, както и на Хросто Анестев, Иван Киров и Божидар Парашкевов за заснемането на събитието, пише в прессъобщението, изпратено от организаторите.

 

 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п