Вторник, 28 Дек 2021
    
Любопитно

В миналото: В бар-вариете в Сънито раздавали повиквателни за казарма

  07.02.2021 13:33  
В миналото: В бар-вариете в  Сънито раздавали повиквателни за казарма

Дона МИТЕВА

Към спомени и данни за създаването на ТК Слънчев бряг ни връща чрез профила си в социалната мрежа един от доайените в туризма – Георги Мицов. Споменавайки баща си, инж. Симеон Мицов, един от основателите на култовия комплекс, наследникът му публикува архивни снимки, които връщат мнозина в годините на младостта.

Една от тях е на бар-вариете – заведението, което е давало облик на шоу живота в комплекса цели десетилетия. Поколения бургазлии, а и хора от вътрешността на страната свързват с това заведение отпразнуването на абитуриентските си балове. Други пък имат спомени от пищните програми и стройните танцьорки с оскъдни облекла.

Но едва ли са много мъжете, които са си получили повиквателните за задължителната военна служба. Такъв спомен под снимката, публикувана от Мицов, споделя Стоян Пирулев: „Тук, във Вариетето, през далечната 1979 г. от кметството на Несебър, в присъствието на родителите, ни връчиха повиквателните за казармата с подарък личен комплект за бръснене, несесер... После купон. Пръснаха ни по Атия, Созопол и др.“.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов