Неделя, 09 Май 2021
    
Спорт

Константин Коев: Знаех, че ако работя здраво, един ден ще бъда национал

  06.02.2021 17:59  
Константин Коев: Знаех, че ако работя здраво, един ден ще бъда национал

Михаил КОЛЕВ

 

Баскетболистът на „Черноморец” (Бургас) Константин Коев бе единственото ново име, повикано в националния отбор на България за решаващата европейска квалификация срещу Латвия на 20 февруари. Пред вестник „Черноморски фар” Коев заяви, че както всеки спортист  и той се е надявал да получи повиквателна за националния отбор, но с оглед на това, че не е попаднал в разширения състав, не е очаквал да бъде сред избранниците на селекционера Росен Барчовски.

„В миналото съм вярвал и винаги съм си мислил, че ако съм здрав и работя усилено, ще мога да стигна до националния отбор”, каза още бургазлията.

Той допълва, че към момента не може да усети в пълна степен какво е да си национален състезател, тъй като отборът ни все още не е заминал за лагера. Националите се събират на 10 февруари в Самоков, а пет дни по-късно ще отпътуват за Рига. На 20 февруари България ще се изправи срещу Латвия в директен сблъсък за място на европейското, а на 22 февруари е последният мач от квалификациите срещу Босна и Херцеговина.

„Но е много хубаво, когато знаеш, че си част от представителния тим на България”, казва още Коев, който вярва, че можем да се класираме на Европейското.Благодаря на моите треньори Васил Евтимов и Михаил Капитанов, както и на съотборниците си в „Черноморец”, защото всички те имат голяма заслуга аз да бъда част от националния отбор”, добавя капитанът на „акулите”.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.