Четвъртък, 06 Май 2021
    
Бизнес

Вицепремиерът Марияна Николова предложи работещите в туризма да бъдат ваксинирани приоритетно

  04.02.2021 18:02  
Вицепремиерът Марияна Николова предложи работещите в туризма да бъдат ваксинирани приоритетно

Предложихме с писмо до здравния министър и Националния ваксинационен щаб работещите в туризма да бъдат ваксинирани приоритетно. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в сутрешния блок на Нова тв. В постоянен диалог сме с колегите от правителството в търсене на баланса между това бизнесът да работи и да бъде защитено здравето на хората, което стои винаги на първо място. Принципно бизнесът спазва мерките, сочат внезапните ми проверки, посочи тя. В хотелите браншът е дисциплиниран, но служителите на рецепциите и другите им колеги в сектора също са изложени на риск от Ковид-19 като хората на първа линия.

Вицепремиерът припомни, че се очаква до лятото да бъдат осигурени 2 млн. ваксини срещу вируса за България, и изрази надежда работещите в туризма да бъдат включени в третата фаза от ваксинирането. Такава практика вече има в Гърция, подчерта тя и коментира, че PCR тестовете са гаранция в България да влизат граждани с отрицателни проби, което дава сигурност. Те са приравнени с антигенните тестове, които дават допълнителна възможност за отрасъла. Това е особено важно през тази зима, когато вече имаме силна заявка за посещения от съседните страни. Освен това антигенното тестване е бързо и по-евтино. Обсъждаме темата със здравния министър, но все още няма общоевропейско решение за замяна на едните тестове с другите. Във всеки случай антигенните са алтернатива за туризма, категорична бе министър Николова.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Тодор Стамболиев, обществен посредник на Бургас: През годината за помощ ме потърсиха 655 души
  01.02.2021 16:49      

„Натрупах безценен опит в работата си, мисля, че успях да открия необходимия баланс между критиката и добрия тон при разрешаване на отделни казуси“, казва той