Събота, 25 Дек 2021
    
Бургас

Учениците в СУ „Константин Петканов“ се завърнаха с радост в класните стаи, омръзнало им вкъщи

  04.02.2021 10:47  
Учениците в СУ „Константин Петканов“ се завърнаха с радост в класните стаи, омръзнало им вкъщи

Михаил КОЛЕВ

 

Учениците от 7 и 8 клас в СУ „Константин Петканов“ прекрачиха днес отново прага на класните стаи. По думи на директорката на училището Даринка Иванова те са се завърнали с радост, тъй като вече им е омръзнало да стоят вкъщи. Още на входа всички минаха през задължителна дезинфеция на ръцете и измерване на температурата.

На входа на училището на всички влизащи им бе измерена температурата и дезинфекцирани ръцете 

Извън традиционните здравни практики като дезинфекция, проветряване на помещенията и проверка на температурата на децата, са използвани максимално добре предимствата, които дава голямата материална база. Учениците и преподавателите ще могат да достигат до своите класни стаи през отделни входове и стълбища, без смесване на потоците по коридорите и етажите.

От този вход влизаха учениците от 7 и 8 клас в СУ „Константин Петканов" 

На всеки етаж учат от шест до осем паралелки, които не се срещат с останалите в коридорите или в училищния стол. Изключени са възможностите за какъвто и е да е било контакт между малките и големите ученици.

„Предприели сме всички възможни мерки, за да осигурим на нашите възпитаници и на преподавателите безопасни условия в училището“, споделя г-Даринка Иванова.

Даринка Иванова, директор на СУ „Константин Петканов"

Иванова допълни, че при тях няма голям процент заразени с коронавирус преподаватели и персонал. Дори, когато занятията са били присъствени не е имало носители на вируса. Заразата сред хора от СУ „Константин Петканов“ е станала, докато е било онлайн обучението.

Около 20% от персонала иска да се ваксинира, съобщи директорката. Нагласата е бройката да стане по-голяма, каза още тя и добави, че никой в училището не вярва в конспирации за чипиране и смяна на генофонда след поставянето на ваксината. Всички, включително и аз, сме твърдо за ваксинирането, каза още Даринка Иванова. Поставянето на инжекцията сред желаещите в СУ „Константин Петканов" ще започне от утре.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може