Сряда, 05 Май 2021
    
Бургас

Училищата са готови да приемат по-големите ученици от утре

  03.02.2021 13:04  
  Училищата са готови да приемат по-големите ученици от утре

Дона МИТЕВА

Голяма част от бургаските училища са обработени с нано препарат за дезинфекция. Това се извършва по решение на директорите и в зависимост от  финансовите възможности на школата. Това потвърди инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието в града. Тя допълни, че и сградата на управлението също е дезинфекцирана с такъв препарат. А неговото действие е в рамките на една година.

„Учители и ученици чакат с нетърпение завръщането в класните стаи. Всички училища в областта са в готовност утре да започнат присъствено обучение по установените графици“, допълни инж. Илиева.

Тя припомни, че родителите имат право да задържат своите деца в неприсъствено обучение ако това се налага заради заболяване на самото дете или друг член от семейството. Понеже присъственото обучение е за по-малко от месец – заявления се подават до директора на даденото училище, като в него се посочва причината детето да остане да се обучава неприсъствено в електронна среда.

 

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Тодор Стамболиев, обществен посредник на Бургас: През годината за помощ ме потърсиха 655 души
  01.02.2021 16:49      

„Натрупах безценен опит в работата си, мисля, че успях да открия необходимия баланс между критиката и добрия тон при разрешаване на отделни казуси“, казва той