Вторник, 04 Май 2021
    
Царево

СУ ''Н. Вапцаров'' в Царево с нови бактерицидни стерилизатори

  03.02.2021 10:21  
СУ \'\'Н. Вапцаров\'\' в Царево с нови бактерицидни стерилизатори

За по-голяма безопасност и сигурност на учениците от начален, прогимназиален и гимназиален етап, в двете сгради на СУ ''Н. Вапцаров'' са закупени и поставени бактерицидни UVC стерилизатори.

Пречиствателите на въздух са иновативно решение за борбата с фините прахови частици, неприятните миризми, бактериите и други замърсители във въздуха, похвалиха се от ръководството на школото в социалните мрежи.

DIO AIR осигурява чист въздух за помещения от 50 м2 и има производителност 180 куб. м. пречистен въздух за час. Пречиствателят е с 5 - степенна филтрационна система, част от която е и филтър с активен въглен. Активният въглен е най - ефективният метод в борбата с вируси, бактерии и неприятни миризми. Той освежава и стерилизира въздуха.

Учебните занятия ще се провеждат при спазване на засилени дезинфекционни мерки срещу разпространението на COVID – 19, както следва: редовна дезинфекция на всеки час на всички помещения в двете сгради; осигуряване на топла вода, дезинфектанти, и изцяло подновени врати в санитарните помещения; на входoвете, в коридорите и в санитарните помещения са поставени сензорни устройства за дезинфекция.

Припомня се също,че е задължително  носенето на защитни маски за лице от учениците в класните стаи, закритите помещения и двора на училището, където има струпване на повече ученици.

В присъственото обучение от утре се допускат ученици, представили декларация от родител за здравно състояние и липса на контакт със заразно болни от COVID - 19. Както и  това, че няма да се допускат ученици с температура и видими грипоподобни симптоми.

 

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Тодор Стамболиев, обществен посредник на Бургас: През годината за помощ ме потърсиха 655 души
  01.02.2021 16:49      

„Натрупах безценен опит в работата си, мисля, че успях да открия необходимия баланс между критиката и добрия тон при разрешаване на отделни казуси“, казва той