Неделя, 26 Дек 2021
    
Спорт

Манол Иванов: „Нефтохимик“ ще го има, искаме да стабилизираме клуба

  03.02.2021 10:00  
Манол Иванов: „Нефтохимик“ ще го има, искаме да стабилизираме клуба

Михаил КОЛЕВ

 

„Нефтохимик“ няма да фалира и със сигурност ще изкара целия пролетен полусезон. Целта е отборът да остане във Втора лига, предвид факта, че в момента се намира на последното място в класирането. Това обяви пред вестник „Черноморски фар“ Манол Иванов, който е пълномощник на мажоритарния собственик на клуба Анелия Златкова. Тя и нейният екип ще встъпят официално в длъжност на 17 февруари. Дотогава „шейховете“ ще се управляват от старото ръководство.

Макар и да има желанието да помогне на „Нафтата“  Иванов все пак официално няма как да прави това, понеже не е упълномощен от старото ръководство и няма правните аргументи, за да върши своите задължения и ще трябва да изкача заветната дата 17 февруари. По негови думи това не го обижда и той няма да създава проблеми, относно решението на старите ръководители.

За своята работа Манол Иванов няма да взима заплата, а ще получи финансово възнаграждение при евентуално оставане на „Нафтата“ във Втора лига и стабилизирането на клуба. Ако не се справи с поставената цел  - всичко ще бъде на негови разноски. Подготвя организационен, финансов и икономически анализ за подобряване състоянието на бургаския отбор.

Мениджърът добави, че няколко чужденци ще подсилят„Нефтохимик” в битката му за оцеляване. Очаква се към „шейховете” да се присъединят бразилец, играл в тимовете от Франция и Испания, сред които „Брест“, както и още няколко легионери, натрупали солиден опит в европейски първенства. Ще се разчита и на играчи от ДЮШ на тима.
В момента „Нафтата” разполага с 18 играчи, каза още Иванов. От понеделник бургаският клуб е на лагер в Бояна, където тренират националите ни преди своите срещи. Подготовката на „Нефтохимик” ще продължи една седмица, като през това време отборът ще проведе две контролни срещи. Днес от 14 часа те се изправят срещу „Сливнишки герой", а в събота от 11 ч. ще премерят сили с „Марек" (Дупница).

Лагерът в столицата е осигурен финансово от бургаска фирма, изявила желание да помогне на клуба, сподели Иванов по повод въпроси на фенове с какви пари клубът отива в София, при положение че играчите вече трети месец не са получили своите заплати. 
Досега играчите, водени от Диян Дончев, изиграха една проверка. Те успяха да надвият с 3:1 в Поморие състава на „Карнобат”.

Шампионатът във Втора лига стартира на 13 февруари. „Нефтохимик” ще посрещне от 14:00 часа на „Лазур” тима на „Локомотив” (Горна Оряховица). Във временното класиране бургазлии са на последното място, с актив от 7 точки.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може