Вторник, 28 Дек 2021
    
Спорт

Черноморец се опълчи на Локо (Пловдив), но загуби

  31.01.2021 10:00  
Черноморец се опълчи на Локо (Пловдив), но загуби

Михаил КОЛЕВ

 

„Черноморец” (Бургас) загуби с 1:3 срещу „Локомотив” (Пловдив) в престижна контрола, играна на стадиона в квартал „Акациите”. През първото полувреме бургазлии надиграха носителя на Купата на България за последните две години. В 35-ата минута „акулите” поведоха чрез Милен Танев след страхотен удар от фаул. Домакините изпуснаха и две чисти положения, а веднъж и нацелиха гредата преди почивката.

През вторите 45 минути в двата отбора бяха извършени множество смени. След час игра „смърфовете” стигнаха до изравнително попадение. Влезлият като резерва Илич изведе в добра позиция Александър Иванов и синът на спортния директор Георги Иванов-Гонзо вкара за 1:1. Малко след това защитникът на бургазлии Стоян Вергиев напусна игра поради контузия в глезена и това отслаби играта на „акулите” в отбрана.

В 79-тата минута гостите направиха и пълен обрат след попадение на Илич. Минути след това Локомотив получи правото да изпълни дузпа, но Момчил Цветанов нацели гредата. В последната минута той все пак се реваншира за пропуска си и оформи крайното 1:3.

Въпреки поражението от ръководството на „Черноморец” са доволни от играта на отбора и демонстрираното самочувствие срещу по-именития противник. Контролата в Бургас бе изгледана от трибуните и от спортния директор и легенда в българския футбол Георги Иванов-Гонзо, който бе в компанията на почетния президент на бургаския тим Тома Томов.

Следващата проверка на „Черноморец” е в сряда срещу „Созопол”, като предстои допълнително да бъдат уточнени мястото и часът на провеждането й.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов