Неделя, 02 Яну 2022
    
Бургас

Приключва ваксинацията на първите учители в Бургас

  30.01.2021 10:29  
Приключва ваксинацията на първите учители в Бургас

Дона МИТЕВА

Днес до обяд трябва да приключи ваксинацията на бургаските учители, пожелали да получат първата доза от препарата на Пфайзер. В четвъртък започна имунизацията на учителите с педагози от бургаската математическа гимназия. Антоанета Великова, преподавател по „География и икономика“ в ПМГ „Акад.Николай Обрешков“ бе първата ваксинирана в страната учителка. Сред ваксинираните са и преподаватели от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията”

По думи на инж. Виолета Илиева, началник на РУО-Бургас, трудно е да се каже в кои училища в Бургаска област има най-много желаещи да се ваксинират. Доминиращо е желанието на учителите от големия град, където броят на преподавателите и колективът е по-голям. Първата игла ще бъде поставена на всички желаещи в рамките на 4 дни, включително и  днес - събота.

1 800 души - учители и непедагогически персонал в областта са пожелали ваксинация, уточни директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров: "Имаме за близо половината около 700-800 първи дози и сме заделили и втора доза за тях."


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини