Четвъртък, 29 Апр 2021
    
Любопитно

Облаците се разкъсват

  28.01.2021 08:19  
Облаците се разкъсват


Утрото започва с минимални температури - от -5° до -1°, по Черноморието до 1°. Преди обед ще превалява слабо сняг в северните и североизточните райони, а следобед облаците над Западна България ще се разкъсват. Ще бъде ветровито, а вятърът ще е до умерен.

Дневните температури отново ще са положителни – от 1° до 5°. Над планините ще бъде ветровито с облаци и слаби валежи от сняг в Стара планина.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд все още със слаби валежи от сняг. След обяд валежите ще спрат, а привечер и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта навсякъде ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, но преди обяд ще е значителна и на места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 12°.

В петък ще бъде студено с облаци и мъгли в ниските места и температури под 5° в традиционно най-топлите места. В събота ще вали мокър сняг, по-интензивно в Рила и Пирин. Има условия за поледици по пътните настилки. В неделя следобед отново трябва да сме готови за поредната порция дъжд. В понеделник и във вторник мъглите в ниските места ще бъдат често явление. Ще превалява дъжд и сняг.
 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати