Петък, 23 Апр 2021
    
Крими

Камбаната си намери нов адвокат, но пак остана в ареста

  22.01.2021 16:48  
Камбаната си намери нов адвокат, но пак остана в ареста

Георги РУСИНОВ

 

Диян Тончев Камбаната успя в рамките на деня да си намери нов адвокат, но отново бе оставен за постоянно в ареста. Както вече съобщихме по-рано Тончев поиска адвокатът му Галина Иванова да бъде отстранена от делото, защото според него била близка с шефа на Четвърто Районно управление – Бургас и често ги виждал да си общуват. Иванова посочи, че не познава полицейския шеф, но била съученичка с разследващия полицай по делото. В крайна сметка съдът счете, че защитникът трябва да бъде отстранен.

Час след това обаче на нейно място дойде нов служебен защитник - адвокат Галина Колева. Този път обвиняемият в грабеж над ученик в Меден рудник, използвайки дървена палка нямаше претенции към защитата си. Преди дни по време на инцидента питбулът на Тончев ухапа потърпевшия в района на автобусната спирка до блок 114 в комплекса. Така заседанието, в което Тончев обжалва решението на Районен съд – Бургас, с което е оставен в ареста най-после започна.

От Прокуратурата сметнаха, че жалбата на Камбаната е неоснователна и поискаха потвърждение на първоинстанционното решение. Според държавния обвинител Районен съд – Бургас правилно е наложил най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Прокурорът изтъкна, че при по-лека мярка има опасност обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие.

Адвокат Колева на свой ред заяви, че поддържа жалбата на клиента си и че Районен съд – Бургас неправилно е приел, че има обосновано предположение за авторството на престъплението от страна на Камбаната. Според нея, освен от доказателствата на потърпевшия ученик, няма други доказателства, че именно Тончев е извършил престъплението. Адвокат Колева добави, че пострадалият казал, че първоначално е провел спокоен разговор с обвиняемия, а след това интерпретирал по свой начин събитията.

Водачът на автобуса, в който се е качил ученикът не е чул нищо за откраднати пари. Двама таксиметрови шофьори също не били станали свидетели на грабеж, а само на атаката от питбула на Тончев спрямо потърпевшия. Според адвокат Колева обвинението срещу клиента й се базира единствено на криминалното му минало.

Камбаната имаше право да говори пред съда, но той не пожела да коментира случилото се. По думите му цялата истина той вече е казал пред Районен съд – Бургас. Нямало грабеж, но за нападението на кучето не отрече. Той и защитата му поискаха от Окръжен съд – Бургас по-лека мярка.

Съдебният състав в крайна сметка потвърди първоинстанционното решение и остави Тончев в ареста.

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати