Събота, 17 Апр 2021
    
Общество

Валери Симеонов към българите в чужбина: Който иска да гласува, да хваща самолета и да идва в България

  15.01.2021 10:58  
Валери Симеонов към българите в чужбина: Който иска да гласува, да хваща самолета и да идва в България

По никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент. Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата, не гарантират изискванията за тайна на вота”. Това заяви лидерът пред Нова телевизия на НФСБ Валери Симеонов.

„У нас няма никаква практика за това. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората”, коментира Симеонов.

„Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление, да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение”, категоричен бе лидерът на НФСБ.

„Гласуването по пощата не е просто. Там трябва да има някаква кореспонденция. Държавата трябва да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е подменен твоят вот. За да се направи това, държавата трябва да знае адреса ти”, коментира той.

По думите му няма абсолютно никакво време за организирането на такова гласуване, нито практика, нито нормативна база. „Времето е прекалено малко и това прави гласуването по пощата екзотична мярка", смята Валери Симеонов.

„Тази идея, както и предложението за видеонаблюдение при броенето на бюлетините, имат една цел – да се удовлетворят исканията на хората, които протестираха на улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика", посочи лидерът на НФСБ.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу