Сряда, 12 Яну 2022
    
Общество

Кризисен щаб наблюдава нивата на язовирите

  11.01.2021 15:06  
Кризисен щаб наблюдава нивата на язовирите

Поради тежките метеорологични условия и валежи в цялата страна, от седмица министърът на икономиката Лъчезар Борисов е разпоредил създаването на Щаб и е в непрекъснат контакт с всички структури към министерството, които имат отношение и следят за състоянието и нивата на язовирите. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Министър Борисов е издал разпореждане, вследствие на което към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ е сформиран кризисен щаб, който да извършва 24 - часово наблюдение на всички язовири, за които Агенцията отговаря за надзора. Служители на ДАМТН съвместно с ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР, ГД "Национална служба “Гражданска защита” и института на БАН следят денонощно състоянието на язовирите в страната.

Сформирани са обходни екипи, които регулярно следят и подават необходимата информация  към щаба. Предприети са всички превантивни мерки, като там където е необходимо, се прави контролирано изпускане на водните обеми от язовирите. Към този момент към наблюдаваните от Щаба към ДАМТН язовири не са възникнали аварийни ситуации.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав