Събота, 25 Дек 2021
    
Общество

Флотската Алма матер стана на 140 години

  09.01.2021 17:49  
Флотската Алма матер стана на 140 години

Тържествено честване на 140-годишнината от основаването на Морско училище се състоя днес във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. На този ден флотската Алма матер празнува история, сътворена от поколения български моряци и свои възпитаници, посветили живота си в служба на Отечеството и любовта към морето. История, писана с благороден и високоотговорен труд, която и досега кара възпитаниците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ да се гордеят, че то с право се нарича флагман на българското морско военно и гражданско образование.

Церемонията започна с посрещане на бойното знаме и поздравителни слова на началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и командващия на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов, който бе гост на събитието.

На празника бе повишен в звание и военнослужещ от ВВМУ. Със заповед на министъра на отбраната, капитан I ранг Желязко Николов получи своите пагони от командващия на ВМС.

Церемонията продължи с преминаване на представителния блок в тържествен марш. В знак на почит и признателност бяха положени цветя и венци пред паметника на патрона на училището – Никола Вапцаров, и на барелефите на изявени преподаватели от ВВМУ.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може