Събота, 25 Дек 2021
    
Средец

Село в община Средец има нов кметски наместник

  04.01.2021 15:33  
Село в община Средец има нов кметски наместник

Михаил КОЛЕВ

 

От днес средецкото село Светлина има нов кметски наместник. Длъжността ще заема 30-годишният Иван Айрянов, който ще встъпи на мястото на пенсиониралата се Златка Долапчиева.

Айрянов е завършил Професионалната гимназия по  Механизация на селското стопанство и електроника „Никола Вапцаров” в Средец, след което продължава образованието си в университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Владее свободно английски език.

Пред вестник „Черноморски фар” той заяви, че основните му приоритети ще са да се вслушва в конструктивните съвети на местните относно идеи, събития и развитие на селото, за да се подобри средата на живот в Светлина. Предстоят ремонти на улици и поддръжка на уличното осветление, както и изграждането на парк в началото на селото. Най-важно за новия кмет на средецкото село е да има добър диалог между него жителите на Светлина и кметът на община Средец инж. Иван Жабов.

През 2021 г. Иван Айрянов пожелава здраве, плодородна и успешна година на всички свои съселяни.

Самото село Светлина е с население от близо 250 постоянни жители, сред които има и англичани, французи, руснаци и латвийци. Родом от селото е легендарният борец Янчо Патриков. Селото е живописно живописно, намиращо се в полски район и с много богата история. Според легенда в Светлина е отсядал и Васил Левски.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може