Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас

Училищата в Бургас са готови за връщане на учениците от 1-4 клас

  03.01.2021 13:12  
Училищата в Бургас са готови за връщане на учениците от 1-4 клас

Всички училища в Бургас са готови за връщането на учениците от 1-ви до 4-ти клас, включително, в първия работен ден на новата 2021-ва година - 4 януари. Директорите и учителите са предварително уведомени да пуснат отоплението, да дезинфекцират и подготвят всички помещения и коридори за протичането на присъствен обучителен процес.

По последна справка - 109 деца от 1 до 4 клас в Бургаска област, по здравословни причини /77/ или по искане на родителите /32/, са заявили да останат на обучение от разстояние в електронна среда.

На всички училища са осигурени достатъчно на брой бързи антигенни тестове, приравнени с PCR тестовете. Те са комбинирани и могат да различават COVID-19 от грип А и В. Освен учениците, които ще бъдат тествани със съгласието на родителите, учителите също ще бъдат изследвани с бърз антигенен тест, преди първия учебен ден след преустановяване на присъственото обучение.

Медицинските сестри ще прилагат стриктен филтър на входовете на учебните заведения, като ще измерват температурата на учениците. Остава и задължителното изискване за носене на предпазни маски от ученици и учители в общите закрити части на учебните заведения и извършването на ежедневна дезинфекция на помещенията.

Обучението на учениците от 5-ти до 12-ти клас в периода от 04.01 до 31.01.2021 г. ще продължи, както досега - от разстояние в електронна среда.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може