Четвъртък, 01 Апр 2021
    
Средец

Инж. Иван Жабов: Годината беше една проверка дали сме готови за новите предизвикателства

  31.12.2020 15:46  
Инж. Иван Жабов: Годината беше една проверка дали сме готови за новите предизвикателства

Михаил КОЛЕВ

 

Годината беше една проверка дали община Средец е готова за новите предизвикателства, предизвикани от пандемията на коронавируса. Това заяви пред вестник „Черноморски фар” кметът на община Средец инж. Иван Жабов.

„Предизвикателството бе, че всичко в нашия живот и начин на работа, се определяше от COVID-19. Научихме се да живеем с „новото нормално” през почти цялата 2020-а. Налагаше се престуктуриране на администрацията, тъй като сред служителите имаше носители на вируса, някои загубиха и близки хора. Годината бе урок затова, че трябва да се запази човешкото между нас и да си помагаме един на друг”, каза още кметът.

Онова, с което той най-много се гордее, постигнато през изминалата година е, че въпреки катаклизмите общината е успяла да изпълни своята социална политика към най-уязвимите групи в създалата се ситуация. В условията на пандемията бе изпълнена програмата „Топъл обяд”, която доста е спомогнала за това.

В културен аспект община Средец  съумя да направи така, че фолклорният фестивал „Божура” да се проведе, като осъществяването му стана онлайн и бе едно от първите подобни събития в областта, реализирано по подобен начин. Така се избегна ситуацията за пръв път от създаването на фестивала той да не се проведе.

През тази година Средец навърши 60 години от обявяването си за град. Инициативите, свързани с кръглата годишнината, успяха да се състоят, въпреки пандемията, добави Жабов.

„Направихме празника на града, така както го бяхме запланували. За първи път в Средец дойде представителната част на Националната гвардия, която връчи бойното знаме на ученическия гвардейски отряд към училище „Св. св. Кирил и Методий. Открихме и мемориал на военните поделения, дислоцирани в града в периода 1945-2002. Навръх 3 март организирахме поход до Шипка, където развяхме знамето на общината.  Имаше и други събития, посветени на празника и годишнината”, каза още кметът на Средец.

По отношение на ифраструктурата той добави, че всичко, заложено като проект през 2020 година в Средец, е било изпълнено и държавата нито за миг не е изоставила общината.

През 2021 година градоначалникът пожелава на всички свои съграждани здраве, да сбъднат всичките си мечти и годината да бъде мирна, силна и плодородна.


Анкета

Ще гласувате ли тази неделя на парламентарните избори?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията