Неделя, 28 Мар 2021
    
Бургас

40 спешни медици ще бъдат ваксинирани в РЗИ-Бургас

  27.12.2020 10:36  
40 спешни медици ще бъдат ваксинирани в РЗИ-Бургас

Силвия ШАТЪРОВА

 

40 спешни медици ще бъдат ваксинирани днес и утре в РЗИ-Бургас. Първите ваксинирани вече са факт и това са трима служители от Спешния център в Средец, предава репортер на „Черноморски фар“ от мястото на събитието. Д-р Величка Григорова от Здравната иснпекция обясни пред изданието ни, че първоначалният план е бил за 3 дни да бъдат ваксинирани 80 медици. Наличните ваксини обаче са само 40, обясни д-р Асен Кърджиев, управител на Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас. Медиците, които ще се ваксинират са и от филиалите.

Ваксините се слагат в нов имунизационен кабинет на РЗИ-Бургас, който е съзададен специално за ваксинирането срещу COVID-19.

„В основната сграда имаме още един, но тъй като хората са повече, решихме да се направи и един изнесен извън сградата кабинет. Той ще е само за COVID-19 и ще работи през всички пет фази на ваксиниране“, посочи д-р Григорова.

„Тези, които ще се ваксинират не са преболедували. Вече изкаралите коронавирус ще трябва да изчакат известно време, за да им паднат антителата и тогва да се имунизират“, обясни д-р Кърджиев и добави, че няма притеснение относно ваксината.

Вчерашното пристигане на ваксините в бус за кренвирши в Бургас обаче породи много недоволство сред обществото.

„Всичко по организацията беше нормално, аз не виждам някакви драми относно транспортирането на ваксината. Още повече, че от РЗИ-Бургас толкова се постараха и се спазват всички начини на употреба“, каза той.

Управителят на Центъра по спешна медицинска помощ е категоричен, че с наложените мерки в края на декември е спаднал натискът към тях и съответно към лечебните заведения.

Днес и на други места в Бургас ваксинирането започна.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията