Петък, 26 Мар 2021
    
Общество

Лондон-Бургас: Който дошъл, дошъл

  23.12.2020 17:00  
Лондон-Бургас: Който дошъл, дошъл

Георги РУСИНОВ

 

Най-горещо е днес между Лондон, София и Бургас. Заради новия щам на COVID-19 открит във Великобритания, първоначално нашите управляващи спряха полетите от Острова, после пък изненадващо решиха, че трябва да ги възобновят. Пристигащите ще бъдат тествани с бързи антигенни тестове и ще трябва да се изолират в 10-дневна карантина.

Оказа се обаче, че в цялата лудница доста нашенци, включително и от Бургаско ще останат в мъглива Англия сами за празниците. Причината – билетите до България свършиха. Който дошъл, дошъл.

Георги Драгиев, родом от Айтос е един от многото, който няма да се прибере за празниците у нас. Днес е бил последният му работен ден и се е надявал с нощен полет да се прибере вкъщи за празниците. По думите му обаче, момента в който се е разбрало, че ще може да се лети отново за България, билетите са свършили със светкавична скорост.

„Разбира се, че ще ми липсва семейството! Особено, когато знам, че имаше шанс за пръв път отново да бъдем всички заедно, понеже не се е случвало от години. Тъпото е, че и тук не можем да се съберем с приятели поне, защото властите не разрешават. Трябва да са хора само от едно домакинство. Поне няма да съм сам. Мъжът на сестра ми също остава“, сподели пред „Черноморски фар“ той.

Малшанс го разделя от сестра му. Тя преди дни се е прибрала с полет до Бургас. Той и зетят обаче трябвало да работят, включително до сряда.

Иначе покрай новината за нов щам, според него няма паника в Англия.

„Опашките за хранителните магазини са си все така дълги, поне до нас. Мисля, че просто хората са отчаяни от факта, че няма да могат да прекарат празниците с приятели и близки, а само с тези в дома си“, обяснява Георги.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията