Сряда, 02 Фев 2022
    
Бургас Любопитно

Компютър като на Митко и машина за дюнери искат бургаски деца от Дядо Коледа

  22.12.2020 18:26  
Компютър като на Митко и машина за дюнери искат бургаски деца от Дядо Коледа

Михаил КОЛЕВ

И тази година от „Български пощи” организираха конкурс за най-красиво писмо до Дядо Коледа. Хиляди деца от страната отправят своите съкровени желания, думи на благодарност и вълнуващи послания към любимия старец.

В конкурса, който бе до 12 декември, можеха да участват всички детски писма, стихове, рисунки и други, ако върху пощенската пратка има правилно изписан адрес на подател и се заплати пощенската услуга. На мястото на получателя трябваше да пише – За Дядо Коледа.

На всички участници в конкурса Дядо Коледа изпраща красиви лични писма, а най-добрите детски творби получават и награди от „Български пощи” ЕАД.

„До момента от Бургас за Лапландия има 500 писма с най-различни желания, някои от които доста колоротни и интересни“, съобщиха за вестник „Черноморски фар” от „Български пощи”-Бургас.

Едно от децата е пожелало белобрадият старец да му подари компютър като на приятеля му Митко. Бургаско момиче пък иска нейната по-малка сестра да получи като подарък комплект за направата на дюнери и бургери. Някои са далеч по-сериозни в желанията си, като например млада госпожица, която иска зъболекарски комплекти, тъй като бъдещите й амбиции са да се научи на тази професия.

Хит сред желанията на бургаските деца тази година са грънчарско колело, машина за захарен памук, комплект за лакиране, играчки, свързани с анимационното филмче „Маша и мечокът”, както и традиционните лаптоп, плейстейшън, телефон, компютър и телефон.

Не всички писма обаче съдържат материални искания за подаръци, разкри Милена Станева от отдел „Маркетинг” на „Български пощи” – Бургас.

Немалко дечица искат просто здраве за себе си, своите близки и за целия свят.

„Мили Дядо Коледа, тази година бях много послушна. Обещавам, че догодина ще бъда още по-послушна, затова искам всички да са живи и здрави”, гласи посланието на Папи.

„Искам здраве и обич за целия свят”, пък пише в своето писмо Валерия от Бургас.

Майки се оплакват, че белобрадият старец не отговарял на писмата

Покрай еуфорията с писмата до Дядо Коледа няколко бургаски майки съобщиха в групи в социалната мрежа, че техните деца все още не са получили отговор.

От „Български пощи” – Бургас поясниха, че при тях пристигат всички онези желания на децата, които са пуснати в пощенските им кутии и са попълнени изрядно. „Няма да има дете, което да не получи отговор на своето писмо“, заяви Милена Станева от отдел „Маркетинг”.

Действително, в морския град имаше и други поставени специални кутии, в които най-малките можеха да пуснат писмото си до белобрадия старец. Тези писма се събират в Община Бургас, но няма практика да се връща отговор към тях, поясниха пред вестник „Черноморски фар” от пресцентъра на Общината.

„Това е просто една атракция. До момента имаме стотици писма при нас, очакваме да пристигнат и още”, каза още оттам.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Тихомир Безлов: Надминахме Перу по смъртност
  03.11.2021 12:17      

За съжаление, възможно е пикът на четвъртата вълна от коронавирус да е тази или следващат