Вторник, 23 Мар 2021
    
Бизнес

Конгресен център - Бургас е с престижно отличие

  22.12.2020 09:39  
Конгресен център - Бургас е с престижно отличие

Конгресен център – Бургас е отличен за победител в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете – градска среда и култура“ в националния конкурс „Сграда на годината 2020“. Признанието идва от 31-членно жури от изявени представители на професионалните и творчески среди с председател зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.

Призът беше връчен на директора на Клон – ТП „Пристанище Бургас“ към Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Ивайло Иванов. Официалната церемония по награждаване в най-популярния и престижен конкурс в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата у нас се проведе на 21-ви декември 2020 г. в залата на Софийска опера и балет при спазване на стриктни мерки.

Това не е първо отличие за атрактивната сграда на ДППИ, която допринесе за впечатляващата визия на морския град и в частност на Зоната за свободен достъп на пристанището – любима точка на картата на Бургас, където най-ясно се усеща как градът все по-силно прегръща морето. Конгресният център беше отличен в национален конкурс за строителство и инвестиции още през месец юни 2020 г.

Конгресен център – Бургас е поредната перла в зоната за разходки, редом до редица други не по-малко живописни сгради на ДППИ, които допринасят за развитието на градската среда, като Бреговия център за управление на корабния трафик, Морската гара и реконструираната Магазия 1. Той има две големи зали – зала „Черноморие“ с капацитет до 550 места, оборудвана с най-висок клас аудио-визуална техника и сценично осветление, и зала „Фарос“ с капацитет 250 души. Сградата разполага с 250 паркоместа в открити и закрити паркинг зони.

Благодарение на идеалното си местоположение, просторни зали и модерно оборудване, Конгресният център е отличен избор за провеждане на събития от различно естество и на най-високо ниво. За успешното начало на важната му мисия да допринесе за превръщането на Бургас в един от най-значимите европейски културни центрове говорят не само получените награди, а най-вече все по-нарастващият интерес за провеждане на големи български и международни форуми в града.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията