Сряда, 24 Мар 2021
    
Бургас

Младежкият културен център остава отделна структура

  21.12.2020 12:58  
Младежкият културен център остава отделна структура

Георги РУСИНОВ

 

Друга докладна, която разгледаха днес по време на сесията съветниците бе тази за преминаването на Младежки културен център под ръководството на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“. Съдбата на МКЦ предизвика доста дебати сред парламентьорите. От БСП поискаха да разберат защо е необходимо това като припомниха, че след това сливане, МКЦ няма да разполага със собствен бюджет.

Заместник-кметът Диана Саватева взе думата, за да опровергае фалшиви новини по думите й, че центъра се закрива и че дори сградата ще бъде съборена. Тя посочи, че в момента точно две школи са общински, а всички останали са наематели. Последните ще се възползват и от предлаганите промени за намаляване на наемите за културните дейности.

Обяснено бе и че МКЦ и „Летен театър“ няма да променят работата си и ще продължат да работят, както досега. Спестяват се и 48 хиляди лева за година. Докладната защитиха и членовете на Културната комисия Тони Минасян и Веселин Пренеров.

Тук обаче изненадващо кметът Димитър Николов оттегли докладната си. Следващите предложения за обединения и преструктуриране преминаха без спорове.

„Няма ли да има дебати? Няма ли да запазим работни места? Нека да разходваме повече разходи от данъците на бургазлии“, гневно заяви Николов, явно недоволен от дебатите по предходната докладна.

През уикенда се появи онлайн петиция с искането МКЦ да не минава под шапката на ОП „Летен театър“. Над 600 бургазлии я бяха подкрепили. Появиха се и фалшиви новини, че Младежкия дом ще бъде заличен, а сградата дори съборена.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията