Петък, 19 Мар 2021
    
Култура

Над 500 творби събра конкурса „Рождество на Спасителя”

  17.12.2020 17:53  
Над 500 творби събра конкурса „Рождество на Спасителя”

Повече от 500 творби от цялата страна взеха участие в 9-то издание на националния конкурс за православна поезия и проза "Рождество на Спасителя".

Журито, което разгледа произведенията бе в състав: председател - Атанасия Петрова - организатор и учител в ЦПЛР - член на Бургаско писателско дружество и Конфедерация на българските писатели, инж. Пепа Ангелова - директор на ЦПЛР, Виктория Димова - учител по БЕЛ  и Георги Янев - учител по БЕЛ.

В раздел "Поезия" първа възрастова група от 1-ви до 4 клас не бе излъчен победител. Във втора възрастова група от 5-7 клас първи места получиха: Александра Генова - 6 клас в ОУ "Стоян Михайловски"-Пловдив и Габриела-Симон Радева - 5 клас в СУ "Петко Росен"-Бургас. В трета възрастова група - от 8 до 12 клас - номинирана с 1 място беше творбата на Божидара Бойчева от 11 клас на ПМГ "Яне Сандански"-Гоце Делчев.

В раздел "Проза" - първа възрастова група с първа награда е отличена Симона Котоманова в 4 клас - ЛК "Касталия" при ЦПЛР- Варна. Втора награда печелят Боряна Танева от 6 клас в СУ "Христо Ботев"-Сунгурларе и Мирела Минкова в 7 клас в ОУ "Иван Хаджийски"-Троян. Победители в третата възрастова група за ученици от 8 до 12 клас са Радко Василев в 10 клас в СУ "Св. св. Кирил и Методий"-Карнобат и Елена Точева в 9 клас в ПГ "Пейо Яворов"- Петрич.

Авторите на отличените творби получиха медали, плакети и други предметни награди, дипломи и грамоти, изпратени по куриер.

Инициативата е на Центъра за подкрепа на личностното развитие и се провежда за 9- та поредна година. Наградите са осигурени от МОН, Национален дворец на децата, Сливенска митрополия, Община Бургас, Областен информационен център и Център за подкрепа на личностното развитие.

Линк за протокола с наградени ученици: https://www.odk-burgas.com/bg/content/rezultati-ot-nacionalen-konkurs-za-pravoslavna-poeziya-i-proza-rozhdestvo-na-spasitelya-2020


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
90 не е равно на 30, г-н министър
  14.12.2020 10:41      

С тези 60 лева, които ще спестят съвестните ще си купят една част от лекарствата.