Понеделник, 27 Дек 2021
    
Бизнес

Сачева: Тенденциите са крехки, за да отпуснем мерките напълно

  15.12.2020 10:40  
Сачева: Тенденциите са крехки, за да отпуснем мерките напълно

"Тепърва предстои да обсъдим въведените мерки в страната. Нямаме повод да сме големи оптимисти. Да, имаме известно овладяване на смъртните случаи, но тенденциите са крехки, за да отпуснем напълно мерките, според мен", заяви в студиото на "Здравей, България" социалният министър Деница Сачева.

Тя допълни, че всичко зависи от това какви са здравните данни. Поясни обаче, че нагласата на повечето членове на кабинета е да се започне с поетапно, но не пълно отваряне след 21 декември.

Министър Сачева обяви, че ще се ваксинира срещу COVID-19, след като е променила мнението си:  "Аз по-скоро ще се ваксинирам. Промених мнението си, след като се запознах с някои факти около ваксината. Първоначално мислех, че трябва да бъда по-внимателна, но сега съм убедена, че трябва да се ваксинирам", добави тя.

Посочи, че не е била против ваксините, но се е колебаела специално за тези срещу коронавируса.

Относно безработицата в страната тя обясни, че за ноември процентът ѝ е бил 6.7%.

"Това е месецът с най-ниска безработица. По-високи проценти очакваме през декември. В началото на този месец имаше дни, в които на борсата се регистрираха около 3 000 души. Сега те са в рамките на 1 800 дневно", каза  Сачева.

Регистрираните безработни в страната са 228 765 души, което е с около 8 000 повече от началото на декември, поясни министърът.

От антикризисните мерки на властта, включително тези за запазване на заетостта, топъл обяд и патронажна грижа, ресорният министър обяви, че се възползват близо 1 милион души.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл