Понеделник, 15 Мар 2021
    
Общество

Ще има ли сняг за Коледа и Нова година?

  13.12.2020 14:45  
Ще има ли сняг за Коледа и Нова година?

Засега Коледа и Нова година се очертават без сняг. Това каза климатологът Георги Рачев пред Нова ТВ.

Следващата седмица ще е суха. Във високите части на планините ще грее слънце. В ниското ще има мъгли. От вторник почти цяла седмица ще има високо атмосферно налягане. Ще бъде сравнително топло, сутрин температурите ще са около нулата, през деня около 10 градуса.

„Сняг по пистите ще има. 40-50 см е новият сняг по високите места в планините. Ще стане по-студено, оръдията ще започнат да работят”, прогнозира още Георги Рачев. Той посъветва тези, които могат да си го позволят, да пътуват в планината по празниците. Там ще бъде слънчево, но и снежно.

Според проф. Рачев заради обилните валежи през последните няколко дни вече била изпълнена нормата за месеца.

Въпреки всичко, засега температурите за декември се движат с 2-3 градуса над средната за страната. Последният месец на изминалата 2019 година също се оказа със значително по-високи от обичайните температури и количества валеж  наполовина от обичайните. Средно месечните температури за страната бяха по-високи от обичайните с 2,5 градуса. По миналата Коледа пък  живакът отбеляза 3 градуса по-високи амплитуди от изминалия период.

Според проф. Рачев зимата се очертава сравнително топла и с градус - градус и половина по-топла от обичайните температури за страната.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
90 не е равно на 30, г-н министър
  14.12.2020 10:41      

С тези 60 лева, които ще спестят съвестните ще си купят една част от лекарствата.