Събота, 25 Дек 2021
    
Крими

Крадецът на ТИР-а Янко не съжалявал за екшъна с полицейската гонка

  11.12.2020 17:45  
Крадецът на ТИР-а Янко не съжалявал за екшъна с полицейската гонка

Георги РУСИНОВ

 

Крадецът на ТИР-а и виновникът за гонката с полицията от сряда вечерта Янко Йорданов не изразил съжаление за случилото се и причинените щети след като обърна камиона насред пътя. Това обясни пред репортери прокурор Зорница Щърбева. Районен съд – Бургас остави 18-годишния крадец в ареста.

По време на разследването е установено, че товарният автомобил се е намирал на паркинг, стопанисван от търговско дружество в Бургас. Камионът е отнет, чрез използване на техническо средство – контактен ключ. Обвиняемият, който е неправоспособен водач, е подкарал превозното средство, преминавайки по множество улици в града. Янко не е спрял при подаден сигнал с палка от полицейски служител, което е предизвикало преследването му с полицейски автомобили. Обвиняемият е допуснал самостоятелно ПТП, след което е задържан от полицейските служители.

Прокурор Щърбева добави, че младежът не искал да даде обяснение за случилото си и поискал да бъде освободен. Тя каза още, че Янко открил ключовете за камиона в жабката. Возилото било отключено, тъй като се намирало на охраняем паркинг. Няма информация Йорданов да е работил за фирмата. Държавният обвинител добави, че е установено, че извършителят на кражбата и собственикът се познавали „бегло“.

От една седмица живеел при сестра си в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Има основно образование, завършено в СУ „Петко Росен“ в комплекса. Осъждан е за грабеж като непълнолетен.

Прокурор Щърбева обясни също, че в момента се изчисляват нанесените материални щети. Няма данни Янко да страда от психическо заболяване. Тестван е за алкохол и наркотици и тестовете са излезли отрицателни.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може