Петък, 12 Мар 2021
    
Крими

Автомобил затъна в калта след гонка с полицията в Бургас

  11.12.2020 10:37  
Автомобил затъна в калта след гонка с полицията в Бургас

Автомобил затъна в калта след опит да избяга от полицейска проверка, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас. Служители от Второ Районно управление забелязали в района на бул. „Проф. Яким Якимов” (до бл. 33 и 34) лек автомобил „Ауди”, с бургаска регистрация, като подали светлинен и звуков сигнал за спирането му. Водачът на автомобила не се съобразил с полицейските разпореждания, а ускорил скоростта си и продължил движението си в посока ВХТИ.

Нарушавайки пътната маркировка поел към земеделско-обработваемите земи в посока магазин „Джъмбо”, като постепенно намалил скоростта си и затънал в калта на черния път. Установен и задържан е шофьорът на „Ауди”-то. Това е 33-годишен криминално проявен мъж от Бургас, който бил придружаван от 22-годишна бурагзлийка.

Констатирано е, че водачът е непровоспособен (с взета шофьорска книжка), като управлява автомобил в едногодишния срок от наказанието му по административен ред. Тестван е за употреба на алкохол, като апаратът дал отрицателен резултат. Водачът отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, както и да даде кръв за химичен анализ.

По случая е образувано бързо производство. При извършеното претърсване на  „Ауди”-то са намерени и иззети: режещ инструмент (тръборез) и катализатор, откраднат от лек автомобил „Опел Корса”, собственост на 40-годишна бургазлийка, паркиран пред бл. 33 в комплекс „Славейков”. Бургазлията направил пълни самопризнания. По случая е образувано бързо производство.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
ДПС избира председател онлайн
  10.12.2020 11:26      

Под мотото “Свобода, единство, заедност” ДПС ще проведе своята Х-та Национална отчетн