Неделя, 14 Мар 2021
    
Бургас Крими

Арест за крадеца на ТИР-а от гонката с полицията

  10.12.2020 19:13  
Арест за крадеца на ТИР-а от гонката с полицията

Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Янко Й. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – товарен автомобил, влекач с прикачено към него полуремарке, с намерение да го ползва. Престъплението е осъществено на 09.12.2020 година в град Бургас. То е квалифицирано по чл. 346, ал.2, т.1, т.3, вр. ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че товарният автомобил се е намирал на паркинг, стопанисван от търговско дружество в град Бургас. Камионът е отнет, чрез използване на техническо средство – контактен ключ. Обвиняемият, който е неправоспособен водач, е подкарал превозното средство, преминавайки по множество улици в града. Янко Й. не е спял при подаден сигнал с палка от полицейски служител, което е предизвикало преследването му с полицейски автомобили. Обвиняемият е допуснал самостоятелно ПТП, след което е задържан от полицейските служители.

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Доган: Коронавирусът преобрази политически реалности и показа държавни дефицити
  12.12.2020 13:46      

Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата с коронавируса и последствията от него, обяви