Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас

Георги Дракалиев: Кой плаща разхищението на вода в „Победа“

  10.12.2020 17:03  
Георги Дракалиев: Кой плаща разхищението на вода в „Победа“

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник Георги Дракалиев пише писмо до директора на ВиК-Бургас, с което задава няколко въпроса, касаещи разхищението на вода в бургаския квартал „Победа“ и язовирите „Порой“ и „Ахелой“.

„Във връзка с вероятността от възникване на евентуална водна криза в областта през следващата година и обявените от държавата мерки за временно справяне с тази опасност, към нас постъпиха някои въпроси и сигнали. Oт една страна, става дума за намерението за изграждане на водопроводи от двата язовира „Порой“ и „Ахелой“, които да бъдат включени към деривацията на язовир „Камчия“. Граждани на Бургас са загрижени за годността и качеството на водата в тези язовири, които се ползват само за земеделски нужди и за евентуалното наличие на пестициди в нея, за каквото наличие например, Вие самият съобщихте по отношение на недовършения яз.“Раков дол“. За свързването на тези язовири към деривацията, едно от нещата, които трябва да се случат е Общото събрание на Асоциацията по ВиК в областта да вземе решение те да бъдат предадени за експлоатация и поддръжка на управляваното от Вас дружество. Ето защо, за Общински съвет - Бургас е необходимо да вземе информирано решение за това какво точно да упълномощи по този въпрос своя представител в Асоциацията“, пише той.

Затова Дракалиев иска да знае изследвана ли е и кога водата от двата язовира „Порой“ и „Ахелой“ и установено ли е наличието на пестициди или биологични вещества, вредни за човешкия организъм.

Сигнали са постъпили до тях и по повод установеното разхищение на питейна вода в кв. „Победа“ от временните улични чешми, в което лично Дракалиев се убедил.

„Кой заплаща разходваната вода от тези чешми, която местните обитатели използват дори за пране на килими и оставят денонощно да изтича в канализацията?“, пита още общинският съветник.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п